VERHUISBERICHT

Vanaf 18 maart 2024 gevestigd aan;
Grotestraat 173, 5151 BK Drunen

Extra controle op BTW-balansschulden

Geschreven door Emiel op . Geplaatst in BV, Eenmanszaak / VOF, Nieuws, Starters, ZZP-er

Vanaf maandag 26 augustus 2013 controleert de Belastingdienst extra of ondernemers hun btw-schulden hebben gemeld met een correctie op de btw-aangifte. Het gaat over de periode 2008 tot en met 2012.

Ondernemers die nog geen correctie hebben ingestuurd, kunnen nu een verbeterde aangifte insturen. Zo voorkomen zij een hogere boete. De Belastingdienst vergelijkt de aangifte inkomstenbelasting of vennootschapsbelasting met de btw-aangiften. In de vergelijking worden ook de ingediende correcties meegenomen. Wanneer een ondernemer nog een btw-schuld over voorgaande jaren heeft, ontvangt hij een brief van de fiscus waarmee hij de aangiftegegevens kan controleren, vóórdat een aanslag wordt opgelegd.

Sinds een eerdere oproep in mei hebben ruim 22.000 ondernemers hun btw-schulden gemeld, voor een bedrag van meer dan € 76 miljoen.

Wil een ondernemer met een btw-balansschuld voorkomen dat de heffingsrente en boete verder oplopen, dan kan hij nu een verbeterde aangifte indienen met het formulier Suppletie omzetbelasting.

De Belastingdienst wijst verder op een betalingsregeling (Kort telefonisch uitstel voor ondernemers) wanneer iemand zijn schuld niet meteen kan betalen. Meer informatie over de correctie van aangiften staat op de website http://www.belastingdienst.nl.