VERHUISBERICHT

Vanaf 18 maart 2024 gevestigd aan;
Grotestraat 173, 5151 BK Drunen

Kredieten bij Qredits gaan omhoog

Geschreven door Emiel op . Geplaatst in BV, Eenmanszaak / VOF, Nieuws, Starters, ZZP-er

Minister Kamp start een proef met Qredits-programma waarbij kredieten worden verleend tot honderdduizend euro.

Minister Kamp reageerde hiermee onlangs op D66-Kamerlid Kees Verhoeven die meer aandacht vraagt aan de gebrekkige kredietverstrekking aan het mkb. “Kamp heeft hierover wel gesprekken gevoerd met de banken, maar moet dit actiever doen. Hij wuift de problemen nu weg door te stellen dat hij niet meer kan doen.”

 

Kamp: “De financieringsmogelijkheden voor het mkb hebben juist voor mij een hoge prioriteit. Beginnende ondernemers waarvan de kredietaanvragen door de banken zijn afgewezen, kunnen voor krediet en coaching terecht bij Qredits”, zegt Kamp.

 

Qredits is een samenwerkingsverband van de Nederlndse banken en wordt mogelijk gemaakt door een subsidie van het ministerie van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie, het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid en het Fonds Werken aan Wonen. Qredits helpt startende en bestaande ondernemers in het mkb met microkrediet, bestaande uit een zakelijke lening van maximaal vijftigduizend euro. Dit maximum wordt dus nu verhoogd tot honderdduizend euro. “De banken hebben daarnaast aangegeven aanvullende financiering te verstrekken voor kredieten van Qredits onder de vijftigduizend euro”, aldus Kamp.